Ehdoton ei Eurajoen kalankasvattamolle!

Eurajoen edustalle suunnitellaan rakennettavaksi Suomen suurinta kalankasvattamoa. Kalankasvattamo tuottaisi toteutuessaan jopa 2000 tonnia kalaa vuodessa. Hankkeessa kalat on tarkoitus kasvattaa verkkoaltaissa, mikä on ympäristölle kuormittavaa.

Tämä hanke on saatava kaatumaan alkuunsa. Itämeri on maailman saastunein meri ilman tällaisia hankkeitakin. Avomerikasvattamot ovat esihistoriaa ja niiden ympäristövaikutukset ovat kiistattomat. Ruokinnan seurauksena typpeä ja fosforia liukenee mereen ja erityisesti paikallinen kuormitus on suurta, kun kaloja on kuutiometrin alueella enemmän kuin yleensä.

Ruokapöytään on saatava kotimaista kalaa, muttei ympäristön kustannuksella. Kalanviljelylle on olemassa myös ympäristöystävällisempiä vaihtoehtoja, mm. kiertovesikasvatus. Ruotsin ympäristöoikeus on tämän ymmärtänytkin – naapurimaamme sulkee avomerikasvattamoita juuri niiden ympäristövaikutusten vuoksi.

Suomessa on edellytyksiä uusiin ja innovatiivisiin ratkaisuihin. Täällä kyetään päätöksiin, jotka katsovat pitkälle eteenpäin ja huomioivat myös ympäristövaikutukset. Vetoan Ely-keskukseen ja Aluehallintovirastoon. Meillä on vain yksi Itämeri ja se on pelastettava tänään!

Anna Sirkiä

Varsinais-Suomen Keskustan
varapuheenjohtaja

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s