Vahvempi, vaikuttavampi ja valovoimaisempi keskustanuoret!

Keskustanuorten järjestöllä on pitkät perinteet. Olemme vaikuttaneet Suomessa jo yli 70 vuotta. Tuossa ajassa on kuitenkin tapahtunut paljon muutoksia ja kaikilta osin tätä järjestömme valtavaa laivaa on ollut vaikeaa saada kääntymään ajan vaatimalla nopeudella.

Olen itse toiminut järjestössämme kuusi vuotta, joista kaksi piirini varapuheenjohtajana ja kolme puheenjohtajana. Olen kantapään kautta oppinut käytännön ongelmakohtia. Toisaalta olen saanut nauttia mahdollisuuksista, joita järjestömme tarjoaa kasvamiseen ja kehittymiseen nuoren vaikuttajan uralla.

Ollaksemme vahvempi järjestö, käytännön toiminnan on oltava sujuvaa ja saumatonta. Järjestömme perusperiaatteita on se, että se toimii alhaalta ylöspäin. Osastot ja piirit toimivat itsenäisesti. Ennen vanhaan toiminnan jatkuvuus on nojannut vahvasti perimätietoon. Elämme kuitenkin aikoja, joina nuoria on entistä vaikeampi sitouttaa toimintaan ja perimätieto saattaa katketa. Siksi liiton on tarjottava selkeät ohjeet ja konkreettista tukea.

Piiritoimijan ABC, perehdytyskansio toiminnanjohtajille, valmiita esimerkkimalleja tapahtumien järjestämiseen, ohje uusien jäsenten kontaktointiin, ohje jäsenhankintaan ja piirin esimerkkivuosikello tukisivat uusia toimijoita. Näiden ohjeiden lisäksi tarvitaan liiton puheenjohtajan kuukausittaiset puhelinpalaverit piirien puheenjohtajien kanssa, sekä välitön konkreettinen apu ongelmatilanteissa.

Jotta järjestömme olisi vaikuttavampi, meidän on keskityttävä tehtäväämme nuorten vaikuttajien kasvattajana. Tilaisuuksia harjoitella vaikuttamista on tarjottava enemmän. Liittokokouksen, valtuuskunnan, aloitteiden ja työryhmien lisäksi olisi tarjottava mahdollisuus myös paljon parjattuun lobbaamiseen.

Liiton johdon kiertäessä kenttää, voitaisiinkin järjestää kentän vaikuttajatapaamisia. Niihin sisältyisivät suunnittelu, lobbaus ja asian seuranta. Samaan aikaan kenttä saa äänensä kuuluviin, liitto saa evästystä ja ideoita ja nuoret oppivat vaikuttamista. Samanlaisia vaikuttajatapaamisia voisi järjestää laajemminkin esimerkiksi paikallisten kunta- tai maakuntapäättäjien kanssa.

Vaikuttaaksemme entistä enemmän ajan hermolla, meidän on myös ennakoitava tulevaa politiikkaa enemmän. Hyvät yhteydet kansanedustajiin ja puoluejohtoon ovat tässä avainasemassa. Ei saa syntyä tilannetta, jossa keskustanuorilta puuttuu kanta, kuten esimerkiksi viimeaikoina velloneessa perhevapaakeskustelussa.

Valovoimaisuutta lisätäksemme meidän täytyy entistä enemmän panostaa viestintään. Voimme suunnitella sitä eduskunnan aikataulujen mukaan, sillä siellä käsittelyssä olevat asiat määräävät melko pitkälti sen, mikä aihe mediassa kulloinkin kiinnostaa ja dominoi.

Jokaisessa nuoria ja mediaa kiinnostavassa asiassa on osallistuttava keskusteluun, reagoitava muiden kommentteihin ja tehtävä omia avauksia mahdollisuuksien mukaan.
Twitter-tilillä tulisi live-twiitata kaikissa suurimmissa tapahtumissa, facebookissa pitää olla jotain uutta joka päivä ja instagram-tiliä voisi kierrättää liiton johdolla. Liiton tulisi tuottaa someensa myös entistä enemmän videoita, mahdollisesti löytää joukostamme tubettaja.

Keskustanuoret on ollut suurin ja vaikuttavin poliittinen nuorisojärjestö pitkään, mutta epäilen onko se sitä nyt? Meillä ei ole varaa siihen, että jonain päivänä järjestöämme kuvattaisiin sanoin: hukattu potentiaali. Siksi meidän on elettävä ajassa ja uudistettava toimintaamme. Meidän on tarjottava kaikki mahdollinen tukemme niille upeille nuorille, jotka lähtevät toimintaamme mukaan!

Anna Sirkiä

Keskustanuorten puheenjohtajaehdokas

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s