Hyvää YK:n päivää!

E749D206-3DBA-40DE-9B32-CCBEFB16E9E5YK:n päivänä, 24.10.

Yhdistyneet kansakunnat (YK) on perustettu toisen maailmansodan raunioille, jotta säästäisimme tulevat sukupolvet uusilta sodilta. YK on rauhan ja turvallisuuden, kehityksen, ihmisoikeuksien, humanitaarisen toiminnan ja kansainvälisen oikeuden toimija.

Nykymaailmassa nationalistiset voimat nousevat ja populismi jyllää. Trumpin mukaan päätöksiä on tehtävä ajatuksella ”America first”, Orbán ja monet muut tahoillaan toimivat samoilla linjoilla. Keskustelu on kärjistynyt entistä enemmän me ja ne muut -asetelmaan.

Sukupolveni on saanut nähdä erikoisen pitkän rauhan ajan. Tähän emme saa kuitenkaan tuudittautua, sillä ainoa pysyvä asia on muutos.

Vietimme tänään eduskunnan kansalaisinfossa Puola 100 -juhlaa eduskunnan Puola-ystävyysryhmän ja Helsingin Suomi-Puola yhdistyksen voimin. Suurlähettiläs Jaroslaw Suchoples sanoi tilaisuudessa viisaasti: ”There is no end of history.”

Siksi YK:n toiminta on äärimmäisen tärkeää myös nyt ja tulevaisuudessa ja on ilo viettää YK:n päivää tänään. Yhteistyöllä ja toisiamme ymmärtäen voimme saavuttaa suuria asioita ja YK on maailman kansojen tärkein yhteistyöjärjestö.

Hyvää YK:n päivää kaikille!

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s