Metsä Groupin investoinneista

Erinomainen uutinen! Metsä Group aikoo rakentaa Kemiin kokonaan uuden biotuotetehtaan ja Raumalle uuden mäntysahan. Jotta pystymme vastaamaan ilmastonmuutoksen tuomaan haasteeseen, tarvitsemme ratkaisuja kaikilla aloilla. Tämä on yksi niistä.

Nykytekniikalla sellutehtaista on tullut oikeita biotuotetehtaita, joissa voidaan valmistaa paljon muitakin tuotteita kuin sellua. Uudet tehtaat Kemissä ja Raumalla tuottaisivat valtakunnan verkkoon uusiutuvaa sähköä ja tuotteet auttavat korvaamaan muovia ja muita fossiilisia energiavaroja vaativia raaka-aineita.

Ilmasto- ja ympäristönäkökulman lisäksi tehtaiden merkitys Suomen taloudelle on valtava. Äänekosken tehtaan on laskettu kasvattavan Suomen vientiä peräti 0,5 miljardia euroa joka vuosi. Työpaikkoja tuli suoraan arvoketjuun 1 500 ihmistä, ja rakennusaikaiset työpaikat päälle.

Kemin tehtaan talous– ja työllisyysvaikutukset ovat vielä merkittävämmät.

Rakennusvaiheen työllisyysvaikutus on 10 000 henkilötyövuotta. Valmis tehdas työllistää koko arvoketjussa 2 500 ihmistä, mikä on 1 500 enemmän kuin tällä hetkellä. Todennäköisesti tämän päälle tulee vielä välillisiä vaikutuksia bio- ja kiertotalouteen, majoitukseen ja palveluihin.

Metsätalous on Suomen erikoisalaa. Olemme EU:n metsäisin maa, hoidamme metsiämme kestävästi ja olemme loputtoman innovatiivisia siinä, mitä kaikkea puusta valmistamme. Paras esimerkki oli ehkä Jenni Haukion koivusta tehty mekko viime vuoden Linnan juhlissa.

Uudet investoinnit metsätalouden alalle ja ilmastonmuutosta vastaan otan ilolla vastaan!

Anna Sirkiä

Eurovaaliehdokas

Suomen keskusta

Lisää aiheesta:

https://www.metsagroup.com/fi/Media/kaikki-uutiset/Pages/Uutinen.aspx?EncryptedId=77F92E1D9762905F&Title=MetsaGroupkaynnistaayhteensanoin2miljardineuroninvestointienhankesuunnittelun

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s