Kirjastot ovat yksi kunnan hienoimpia palveluita

”Kirjastopalveluiden tuottaminen on yksi kunnan hienoimpia tehtäviä. Kirjastojen kautta tarjotaan kuntalaisille mahdollisuus tietoon, sivistykseen, viihteeseen, sosiaalisuuteen ja työskentelyyn.

Kirjastosta voi etsiä materiaalia opiskeluun niin opiskelija, kuin itsenäinen perehtyjä ja toisaalta lainata romaaneja ajanvietteeksi. Kirjastossa voi tavata muita ihmisiä ja tehdä töitä. Kirjastossa voi tehdä uusia mielenkiintoisia löytöjä bongatessaan henkilökunnan suosituksia ja avartaa maailmankuvaansa.

Kirjastosta ammennan itse myös valtavan määrän uutta musiikkia opiskeltavaksi nuottikokoelmista.

Viime keväänä sisintä kouraisi, kun kirjastot suljettiin kokonaan. Pari esseetä jäi kirjoittamatta, uuden musiikin etsimiseen piti löytää uusia tapoja, kirjaston henkilökunnan kanssa rupattelu jäi, tuttuihin sattumalta törmääminen jäi, herätelainojen bongailu jäi.

Kirjasto on minulle yksi tärkeimpiä rakennuksia kaupungissa. Käyn itse nykyisin eniten pääkirjastossa ja ammattikorkeakoulun kirjaston Linnankadun toimipisteessä. Olen koonnut itselleni Turun alueen Vaski-kirjastojen kortin lisäksi useita muita kortteja, mm. Helsingin kaupungin ja Helsingin yliopiston, Turun yliopiston ja ammattikorkean ja nyt myös saariston kirjastokortin.

Vietän juuri nyt paljon aikaa saaristossa koronan vuoksi minun ja puolisoni kakkosasunnolla, joten kortti tuli tarpeeseen. Ensimmäinen lainakin on jo otettu.

Kuntapäättäjänä haluan edistää yhdenvertaisia, alueellisesti kattavia ja saavutettavia kirjastopalveluita Turun kaupungissa.”

Anna Sirkiä
Kuntavaaliehdokas Turussa
Varsinais-Suomen Keskustanaisten puheenjohtaja
Suomen Keskustanaisten varapuheenjohtaja
Keskustan puoluevaltuuston jäsen
Eurooppalaisen Suomen varapuheenjohtaja
Vesaisten keskusliiton hallituksen jäsen

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s