Pelastetaan Suomen vanhin orkesteri vaalipaniikilta

Kuntavaalit lähestyvät vääjäämättä ja puolueet ottavat kilvan kantaa kaupungin suurimpiin ja kalleimpiin hankkeisiin kilpaillen siitä, kuka säästää eniten veronmaksajien rahoja. Hyvä niin, varsinkin talouden kestävyyden ja veromaksajan kukkaron kannalta. Tämän taloudellisen ajattelun soisi jatkuvan koko valtuustokauden.

On kuitenkin kestämätöntä, että vaalipuheilla pitkitetään ja hankaloitetaan jo lähtökohtaisesti myöhässä tehtyjä päätöksiä, kuten Turun konserttitalon kysymystä. Uusi konserttitalo tarvitaan mahdollisimman pian ja vetkuttelu pitää lopettaa.

Jottei totuus unohtuisi, on pakko muistuttaa mieliin seuraavat seikat. Nykyinen talo on siinä kunnossa, että se voidaan määrätä käyttökieltoon koska tahansa. Tarveselvityksessä talon remontista todettiin, että vanhaa taloa ei pystytä korjaamaan nykyajan vaatimuksia vastaavaksi monipuoliseksi konsertti- ja tapahtumapaikaksi. Remontin hinta nousee valtavan korkeaksi, eikä orkesterille soveltuvia väistötiloja yksinkertaisesti ole. 

Konserttitalon uusiminen ei ole samanlainen kysymys kuin toriparkki, jota voitaisiin pitkittää vuosikymmeniä kestäväksi juupas-eipäs-väittelyksi. Konserttitalohankkeessa vaakalaudalla on paitsi kaikkien TFO:ssa työskentelevien työturvallisuus ja työskentelymahdollisuudet, myös Suomen vanhimman orkesterin historiallinen taival ja Turun uskottavuus kulttuurikaupunkina. Tuskinpa kukaan päättäjistämme haluaa jäädä historiaan näiden vaarantajana.

Vetoan kaikkiin kuntapäättäjiin ja ehdokkaisiin: pelastetaan TFO vaalipaniikilta ja rakennetaan nykyajan ja tulevaisuuden vaatimuksiin vastaava musiikkitalo Aurajoen kulttuurirantaan, kuten on suunniteltu. Kilpaillaan säästämisessä mieluummin vaikka raitsikka-hankkeessa.

Anna Sirkiä

Turun Keskustan kuntavaaliehdokas

Varsinais-Suomen Keskustanaisten puheenjohtaja

Suomen Keskustanaisten varapuheenjohtaja

Keskustan puoluevaltuutettu

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s