Kuntavaalit 2021

Olen Anna Sirkiä, luja, mutta lempeä politiikan ammattilainen ja monessa liemessä keitetty rohkea päätöksentekijä. Ammatiltani olen muusikko ja työskentelen laulunopettajana. Parhaillaan syvennän osaamistani Pietarin konservatoriossa oopperaopintojen parissa. Perheeseni kuuluu ihastusta ja vihastusta herättävä lappilainen kansanedustaja-avomies, jonka ansiosta elämässäni on myös kaksi ihanaa bonuslasta Ja mäyräkoiranpentu.

Turku on kotikaupunkini, mutta vietän aikaani myös Helsingissä, Lapissa ja erityisesti nyt koronan aikana pienellä saaristotilallamme Turunmaan saaristossa. Monipaikkainen elämäntapa on vienyt minut mukanaan, mutta elämäni kiintopiste tulee aina olemaan synnyinkaupunkini Turku. 

Turku merkitsee minulle ennen kaikkea kotia ja sellaisena haluan sitä kehittää. Luonnonläheisyys, runsas kulttuurielämä, mahdollisuudet kouluttautua ja sivistyä sekä lopulta oikeus arvokkaaseen vanhuuteen tekevät kodistamme hyvän, turvallisen ja onnellisenkin. Sellaista Turkua minä haluan tavoitella.

Tavoitteeni on, että rakasta kotikaupunkiamme kehitetään luontoarvoja kunnioittaen. Jokaisella meistä on oikeus lähiluontoon sekä vehreään ja viihtyisään kaupunkiympäristöön. Turussa meillä on erityinen vastuu myös saariston ja Itämeren tulevaisuudesta. 

Olen valmis tekemään kaikkeni, että Turkua kehitetään kulttuurikaupunkina aidoilla panostuksilla niin perinteisempään kulttuuriin, kuin myös taiteen vapaaseen kenttään. Erityisesti perinteiltään Suomen vanhimman orkesterin, Turun filharmonisen orkesterin tulevaisuus on turvattava ja rakennettava uusi musiikkitalo. 

Haluan varmistaa, että kaupunkimme hankinnat ovat kestäviä ja mahdollisimman kotimaisia. Kouluissa ja vanhainkodeissa on turvattava eettisesti tuotettu, puhdas lähiruoka ja kaduillamme kotimaiset kivet. Meillä ei ole varaa enää yhteenkään epäonnistuneeseen rakennukseen – jokaisella on oikeus opiskella, työskennellä ja asua terveissä tiloissa.

Olen uuden sukupolven päättäjä, joka on pätevöitynyt politiikkaan työskentelemällä vuosia erilaisissa luottamustehtävissä puolueessa, sen sisarjärjestöissä, Eurooppa-liikkeessä ja jopa eduskunnassa asti. Olen valmis antamaan osaamiseni ja kokemukseni turkulaisten käyttöön – taitoni kuunnella ja rohkeuteni päättää. 

Jos haluat mukaan kampanjaani, ota yhteyttä.

Lämpimin terveisin,

Anna Sirkiä

anna.a.sirkia@gmail.com

0509177640